Riesling - Hirsch-Wachau DAC
Obsah cukru |
Trocken / suché víno |
Původ |
Rakousko - Wachau |
Odrůda |
Riesling |
Kategorie: | Víno dle země |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |
Riesling - Hirsch-Wachau DAC: Vyvážená Harmonie
Ponořte se do světa lahodných chutí s Rieslingem - Hirsch-Wachau DAC z vinařství Donabaum. Tento skvělý Riesling láká doteky meruněk a jasmínu, doplněné mandarinkami a tymiánem, které společně vytvářejí nezapomenutelný zážitek. Při nadechnutí se uvolní pár fazet, které dodají vzduchu jemnou atmosféru. Na jazyku pak začne hořkosladké dobrodružství s bohatým množstvím peckovin a citrusů, zdůrazněné příchutěmi anýzu a bílého pepře.
S intenzivní plností a přesvědčivou délkou je tento Riesling opravdovým vyjádřením rakouské vinářské tradice.
DAC, což znamená Districtus Austriae Controllatus, označuje rakouské regionální víno s kontrolovaným původem a je zárukou kvality a autentičnosti.
Obec Wachau, zapsaná na seznamu UNESCO, je proslulá svými strmými svahy a jedinečným terroirem, který poskytuje ideální podmínky pro pěstování vynikajících vín. Historie oblasti sahá až do středověku a její vinice jsou považovány za jedny z nejstarších ve střední Evropě. Kombinace jedinečného klimatu, úrodné půdy a řemeslného umění místních vinohradníků vytváří vína s nezaměnitelným charakterem a vynikající kvalitou
Odrůda | Riesling | Svěžest | ||
Vinařství | Donabaum | Plnost vína | ||
Země / region | Rakousko | Intenzita | ||
Archivace | Harmonie | |||
Obsah alkoholu % | 13,5% | Celkový dojem | ||
Objem |
0,75l |
Něco málo o vinařství
Vítejte v rakouském vinařství Donabaum, kde dosahování nejvyšší kvality ve vínu je naší neustálou vášní a bojem o ideální harmonii mezi přírodou a péčí člověka. Sázíme na přirozené pěstování hroznů, které nám poskytují ideální chuť a aroma. Ručně sbírané hrozny z našich strmých svahů, spolu s unikátním klimatem a teplotními výkyvy ve Wachau, jsou základem našich výjimečných vín. Zpracování hroznů a spontánní fermentace s přírodními kvasinkami zajišťují pomalé zrání a maximální přirozenost. S minimální mechanizací a dlouhým kontaktem s kvasinkami vytváříme vína s potenciálem k archivaci, plná charakteru a výrazu.
|
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.