Riesling - Gold Hirsch-Wachau DAC
Obsah cukru |
Halftrocken / Polosuché víno |
Původ |
Rakousko - Wachau |
Odrůda |
Riesling |
Kategorie: | Víno dle země |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |
Riesling - Gold Hirsch-Wachau DAC: Vrchol Rakouského Vína z Vinařství Donebaum
Oslavte vrchol rakouského vína s Rieslingem - Gold Hirsch-Wachau DAC z vinařství Donebaum. Toto nejvyšší víno v řadě Donebaum přináší nádhernou, voňavou a jasnou paletu chutí, obohacenou ovocem bílé broskve a ananasu a vydatnými kořenitými tóny jalovce a máty, které dodávají vínu charakter. Tmavý, kouřový podtón pak přidává na komplexitě a hloubce.
Bohatá směs zralých hrušek, citrusových plodů a popínavých rostlin vytváří úžasně vyváženou chuť, doplněnou znatelným zbytkovým cukrem a podpořenou tmavým tónem půdy. S dokonalou harmonií kyselosti a sladkosti tento Riesling zanechává dlouhotrvající dojem až do posledního doušku.
S 14% alkoholu je to víno, které vás zahřeje a oslní svou bohatostí a elegancí
DAC, což znamená Districtus Austriae Controllatus, označuje rakouské regionální víno s kontrolovaným původem a je zárukou kvality a autentičnosti.
Obec Wachau, zapsaná na seznamu UNESCO, je proslulá svými strmými svahy a jedinečným terroirem, který poskytuje ideální podmínky pro pěstování vynikajících vín. Historie oblasti sahá až do středověku a její vinice jsou považovány za jedny z nejstarších ve střední Evropě. Kombinace jedinečného klimatu, úrodné půdy a řemeslného umění místních vinohradníků vytváří vína s nezaměnitelným charakterem a vynikající kvalitou
Odrůda | Riesling | Svěžest | ||
Vinařství | Donabaum | Plnost vína | ||
Země / region | Rakousko | Intenzita | ||
Archivace | Harmonie | |||
Obsah alkoholu % | 14,5% | Celkový dojem | ||
Objem |
0,75l |
Něco málo o vinařství
Vítejte v rakouském vinařství Donabaum, kde dosahování nejvyšší kvality ve vínu je naší neustálou vášní a bojem o ideální harmonii mezi přírodou a péčí člověka. Sázíme na přirozené pěstování hroznů, které nám poskytují ideální chuť a aroma. Ručně sbírané hrozny z našich strmých svahů, spolu s unikátním klimatem a teplotními výkyvy ve Wachau, jsou základem našich výjimečných vín. Zpracování hroznů a spontánní fermentace s přírodními kvasinkami zajišťují pomalé zrání a maximální přirozenost. S minimální mechanizací a dlouhým kontaktem s kvasinkami vytváříme vína s potenciálem k archivaci, plná charakteru a výrazu.
|
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.