Grüner Veltliner - Bär-Wachau DAC
Cukr |
Trocken / suché |
Původ |
Rakousko - Wachau |
Odrůda |
Grüner Veltliner / Veltlínské Zelené |
Kategorie: | Víno dle země |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |
Grüner Veltliner - Bär-Wachau DAC: Klenot z vinic Wachau
Ponořte se do dědictví vinohradnictví Wachau s Grüner Veltliner - Bär-Wachau DAC z vinařství Donabaum.
Toto víno, mladistvé a divoké v nosu s kouřovými podtóny hrušek a ringlí, nabízí svíravou a vydatnou chuť s kořenitým nádechem. S dobrým ovocným překvapení a jemným pepřovým podtónem, vykazuje typičnost odrůdy Grüner Veltliner.
Jeho pitelnost a suchý závěr až na kost dělají z tohoto vína nezapomenutelný zážitek.
Wachau, jakožto UNESCO světové dědictví, se pyšní bohatou historií pěstování vína, která sahá až do dob středověku. Tato úchvatná oblast leží v údolí řeky Dunaje a vyniká svým jedinečným klimatem a půdními podmínkami, které poskytují ideální prostředí pro pěstování révy vinné.
Díky strmým svahům vinic a silným teplotním výkyvům mezi dnem a nocí se hrozny zde vyvíjejí s neobyčejnou koncentrací chutí a výrazným terroirem, což dává vínům z Wachau jejich výjimečnou charakteristiku a prestižní postavení ve světě vína.
Wachau je také známá svým systémem kvalifikovaného zemědělství (DAC), což je zkratka pro "Districtus Austriae Controllatus". Tato značka zaručuje, že vína pocházející z určité oblasti splňují přísná kritéria týkající se způsobu pěstování vinné révy a výrobních postupů, což zajišťuje jejich vysokou kvalitu a autentičnost.
Odrůda | Grüner Veltliner / Veltlínské Zelené | Svěžest | ||
Vinařství | Donabaum | Plnost vína | ||
Země / region | Rakousko | Intenzita | ||
Archivace | Harmonie | |||
Obsah alkoholu % | 13,5% | Celkový dojem | ||
Objem |
0,75l |
Něco málo o vinařství
Vítejte v rakouském vinařství Donabaum, kde dosahování nejvyšší kvality ve vínu je naší neustálou vášní a bojem o ideální harmonii mezi přírodou a péčí člověka. Sázíme na přirozené pěstování hroznů, které nám poskytují ideální chuť a aroma. Ručně sbírané hrozny z našich strmých svahů, spolu s unikátním klimatem a teplotními výkyvy ve Wachau, jsou základem našich výjimečných vín. Zpracování hroznů a spontánní fermentace s přírodními kvasinkami zajišťují pomalé zrání a maximální přirozenost. S minimální mechanizací a dlouhým kontaktem s kvasinkami vytváříme vína s potenciálem k archivaci, plná charakteru a výrazu.
|
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.